Deze vraag krijg ik vaak van werkgevers. Wat levert het mij op, waarom zou ik dit betalen het is toch een privé aangelegenheid?
Het zeker een privé probleem. Meestal schaamt de medewerker zich ook nog eens voor. Maar een medewerker met financiële problemen ervaart stress en vaak chronisch omdat financiële problemen niet van de ene op de andere dag ontstaan. Wetenschappelijk is er bewezen dat iemand die chronische stress ervaart minder hersencapaciteit overhoudt voor andere taken in het leven. Deze medewerker zal minder productief zijn door deze verminderde capaciteit en daarnaast ook nog eens tijd besteden aan zijn privé problemen onder werktijd.
En zo wordt het ook een werkgeversprobleem. Veel bedrijven zijn bezig met de vitaliteit van de medewerkers en denken dan alleen aan meer bewegen en gezond eten. Het aanbieden van hulp, niet allen voor de korte termijn maar juist ook voor de langere termijn, in de vorm van een externe budgetcoach zal zeker ook bijdrage aan een grotere vitaliteit bij de medewerker. Zo bereikt u dat de medewerker weer goed in zijn vel zit en zich volledig kan concentreren op het werk waarvoor u hem heeft aangenomen. Hij zal weer maximaal inzetbaar worden.
Wilt u hier meer over weten? Ik kom graag, vrijblijvend, langs om hier samen met u over te sparren.