Blog Post

Je biedt als werkgever een mooie dienst aan je medewerkers...

  • door Claudia Klokkemeijer
  • 13 sep, 2023

maar hoe breng je die weer onder de aandacht bij ze?

Budgetcoach, vooroordelen, CAO verhogingen en de toeslagen

Afgelopen periode heb ik veel gesproken met HR adviseurs en salarisadministrateurs. Ze zijn blij met onze diensten maar weten niet hoe ze dit meer onder de aandacht kunnen brengen bij de medewerkers zonder negatieve gevoelens. Ze willen namelijk niet alleen een telefonische helpdesk of budgetcoachtrajecten aanbieden, ze willen graag dat de medewerkers er ook gebruik van maken. Hoe kunnen ze de medewerkers hier over informeren? 

Ze merkten onder andere dat de CAO verhogingen binnen de organisatie veel onrust gaf bij medewerkers. Op mijn vraag hoe ze de CAO verhoging hebben gecommuniceerd naar de medewerkers toe bleek dat ze allen wel het positieve verhaal hebben gedeeld. Hoera loonsverhoging, jullie verdienen dit.

De andere kant van het verhaal is (bijna) niet belicht. Namelijk dat als je loonsverhoging krijgt, structureel of eenmalig, dan kan dit consequenties hebben voor de toeslagen. Attendeer je medewerkers hierop zodat niet later blijkt dat ze terug moeten betalen.

Hoezo terugbetalen was dan vaak de vraag.

Begin van het jaar, of eind vorig jaar, heeft een medewerker doorgegeven bij www.mijntoeslagen.nl hoe hoog hij dacht dat zijn inkomen 2023 zou worden. Dit heeft hij gebaseerd op de gegevens die toen bij hem bekend waren. Hij heeft netjes rekening gehouden met vakantiegeld en een eventuele winstuitkering maar waarschijnlijk niet met een CAO verhoging die nog niet bekend was. Als je in de communicatie richting je medewerkers hier gelijk aandacht aangeeft dan voorkom je problemen in de toekomst. Bedrijven die een budgetcoach aanbieden kunnen in deze communicatie ook gelijk heel laagdrempelig de budgetcoach weer onder de aandacht brengen. Dit helpt ook om de vele vragen bij de salarisadministratie te verlagen.

Door op deze manier te communiceren neem je gelijk ook het vooroordeel weg bij medewerkers. De budgetcoach wordt niet alleen, of pas, ingeschakeld als er grote problemen of schulden zijn. Iedere medewerker die vragen heeft op financieel gebied bijvoorbeeld over de gevolgen van de CAO verhoging kan contact opnemen met de budgetcoach.

Het is mooi als je als werkgever bepaalde diensten zoals telefonische helpdesk tot hele budgetcoachtrajecten aanbiedt aan je medewerkers, het is nog mooier als deze ook gebruikt worden door je medewerkers.

door Claudia Klokkemeijer 11 februari 2025
Digitaal vaardig genoeg, hoe kan financiële stress ontstaan
door Claudia Klokkemeijer 19 november 2024
Budgetcoach Klokkemeijer in de Denktank van Libelle
door Claudia Klokkemeijer 11 juni 2024
Waar gaat je geld heen, hoe krijg je dit inzichtelijk?
door Claudia Klokkemeijer 15 april 2024
Business coach dag voor de startende budgetcoach gewaardeerd door Kiwa met 6 PE punten
door Claudia Klokkemeijer 14 februari 2024
Hoe medewerkers de workshop ervaren
door Claudia Klokkemeijer 18 december 2023
In het nieuws, de loonstroken voor het nieuwe jaar geven meer netto loon maar geeft dit ook meer ruimte om bijvoorbeeld te sparen?
door Claudia Klokkemeijer 7 november 2023
Spaardoel bereiken door budgetplan duidelijk te hebben. Hoe doe je dat, waar begin je?
door Claudia Klokkemeijer 24 juli 2023
Toeslagen over 2022 kunnen tot en met september 2023 nog worden aangevraagd
door Claudia Klokkemeijer 28 maart 2023
CAO verhoging? Wijzig in je inkomen bij de toeslagen om problemen in de toekomst te voorkomen!
door Claudia Klokkemeijer 7 maart 2023
Tijdelijk Noodfonds Energie makkelijker te gebruiken
Meer posts
Share by: